Статии от областта на мениджмънта, продажбите, маркетинга и за каквото друго съм имал вдъхновение през годините да пиша.

Към съдържание | Към меню | Към търсене

Таг - мотивация

RSS записи

петък, юни 13 2014

Мотивацията, която работи

“Хората не се радват, че имат работа. Така е само преди да започнат да работят и най-много до края на първия месец. През втория месец вече определено не се радват. През третия започват да крадат!"

Каква е връзката УСИЛИЕ – РЕЗУЛТАТ – ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ (Валентност)?
Как да я изградим на практика?
Как да разберем дали Гошко и Пешко са готови да работят активно?
Каква е мотивацията на една обикновена жена на 45 г., която за 4 години увеличи своят месечен доход 60 пъти?

Продължи да четеш...

Share

четвъртък, юни 12 2014

Маймунска Демотивация

Действие Първо: Мотивация / Де-мотивация

В една клетка затворили няколко маймуни (екип). В клетката имало кашони (ресурс) и банан, закачен на тавана (награда). Една от маймуните (лидер) наредила три кашона един върху друг, покачила се по тях и взела банана. От тавана започнала да пръска студена вода (намеса на Топ Мениджмънта). Маймуните се разбягали.
Закачили нов банан. Друга маймуна наредила кашоните, покачила се по тях и взела банана. Пак запръскала студена вода. Останалите маймуни я набили и изяли банана (работа в екип). Закачили нов банан. Сработил "рефлекса на Павлов" - щом една маймуна решила да вземе банана, другите я набили, защото знаели, че всички ще бъдат намокрени, но не всички ще ядат банан (групова отговорност).

Продължи да четеш...

Share