Статии от областта на мениджмънта, продажбите, маркетинга и за каквото друго съм имал вдъхновение през годините да пиша.

Към съдържание | Към меню | Към търсене

Таг - мениджър

RSS записи

петък, септември 19 2014

Търговец или мениджър?

Преди години в Софийския университет, вече не помня на кой етаж, имаше една до друга две тоалетни. На едната пишеше “МЪЖЕ”, а на другата “ПРЕПОДАВАТЕЛИ”. Стоя аз пред тях, хем мъж, хем преподавател и се чудя в коя да вляза. И в крайна сметка, кое е водещото в мен – мъжа или преподавателя? Ако се направя на мъж, дали няма да се мина, пропускайки (да не повярваш) по-луксозната даскалска тоалетна? Сложно и трудно решение. А трябва да побързам, защото... нали.
Сещам се за тази история много често, работейки с мениджъри-търговци. Нормалната практика е, когато ви трябва мениджър на един търговски екип и искате да разчитате на хора, които вече познавате, да повишите най-добрия търговец в мениджър. И правилно – така и трябва да се постъпва.
Обаче! Какви проблеми следват от това?

Продължи да четеш...

Share

вторник, юни 24 2014

Витамини за мениджъри

Всеки мениджър има свой стил на управление, който се определя от доминиращите черти на неговия характер. Но и подчинените са хора, следователно и при тях е така (колкото и да не им се вярва на някои мениджъри). Четири основни функции определят стила на всеки от нас. Или поне така мисли един интересен автор, чиито основни идеи накратко ви представяме в тази статия. Верни на своя стил, няма просто да го цитираме, а творчески ще го доразвием, каквото и да означава това.

Продължи да четеш...

Share